U trendu

Osvežite svoje fizičke aktivnosti

Da li imate problema sa održavanjem motivacije kada je reč o vežbanju? Da li vam rutina brzo postane monotona? Ukoliko su vam odgovori pozitivni, nemojte ipak još uvek od svega dići ruke, jer je možda problem upravo u izboru vežbi ili je problem u vama.
Kako bilo, iznosimo neke savete o tome kako možete sa uspehom rešiti sve gorepomenute poteškoće.
Gubitak motivacije
"Do pre tri godine sam redovno posećivao (posećivala) teretanu i bio (bila) sam u životnoj formi. Međutim, zbog previše obaveza, kako na poslu, tako i u vezi sa partnerom, u protekle dve godine stvari su mi postale prilično tesne, a penjanje uz stepenice prava noćna mora."
Ovaj svojevrsni stereotip većini je ljudi i te kako poznat. Ukoliko iz dana u dan samo odlažete odlazak u teretanu ili bavljenje nekim drugim vidom fizičke aktivnosti, sve će se samo završiti na priči.
Odgovornost je ovde od presudnog značaja. Ukoliko sami sebe niste u stanju dovoljno da motivišete, možda je najbolje rešenje za vas grupna aktivnost. Ako to znači uključivanje vaših prijatelja ili partnera, učinite to. Na ovaj način ćete dobiti tu dodatnu dozu motivacije, a vežbe i fizičke aktivnosti biće vam daleko interesantnije.
Skratite dužinu trajanja vežbi
Ukoliko ste vremenski ograničeni, pokušajte da u jednoj rutini objedinite više različitih vežbi i na taj način pokrijete više mišićnih grupa. Primera radi, možete u istu vežbu uključiti seriju trbušnjaka i seriju sklekova ili čučnjeva.
Ako radite jednu seriju vežbi za drugom, bez pauza, sagorećete više kalorija, dobićete na snazi, a rutina će vam samim tim biti mnogo dinamičnija i zanimljivija. Nakon toga, možete uraditi i seriju kardiovaskularnih vežbi 20-25 minuta, poput trčanja uz stepenice… Na ovaj način ćete dodatno sagoreti kalorije i dobiti na izdržljivosti za kraće vreme.
Razmišljanja
Vaš um i način razmišljanja u ogromnoj meri utiču na kvalitet vaših fizičkih aktivnosti, kao i na motivaciju. Naterajte sebe da u trenucima dok vežbate ispunite svoj mozak što je više moguće pozitivnijim mislima. To će zauzvrat učiniti da podsvesno blokirate one negativne misli koje vas teraju da prekinete vežbe ili, još gore, skroz dignete ruke. I ako možda na kraju ipak budete fizički, a donekle i psihički oslabljeni, zauzvrat ćete ući u neverovatno dobru formu.
Onoga trenutka kad prestanete sa izgovorima koji nikuda ne vode, kao i sa konstantnim žaljenjem u vezi sa fizičkim aktivnostima, bićete sposobni da se usredsredite, postanete odgovorni i tome se posvetite na pravi način koji daje dobre rezultate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.