U trendu

Otarasite se masne kože

Briga o sebi nije pravo koje je ekskluzivno rezervisano samo za pripadnice lepšeg pola. Naprotiv. Sve više muškaraca zbog svakodnevnog stresa ima problema sa masnom kožom. Na ovaj tip kože može, naravno, da utiče i genetika, ali i nepravilna ishrana.
Šta valja činiti ukoliko postoji problem koji uočavamo svaki put kada se pogledamo u ogledalo? Ako želite da izbegnete mitisere i bubuljice, neophodno je da redovno i pravilno negujete svoju kožu. Zaboravite na predrasude, ako ih još uvek imate. Teško da bi neko drugi mogao da vam bude važniji od samog sebe, bar kada je u pitanju zdravlje. Dakle, predrasude – dole.
Svakog jutra na lice nanesite gel za masnu kožu i kružnim pokretom je lagano masirajte. Posle nekoliko minuta, isperite lice mlakom vodom. Ovo obavezno uradite pre brijanja. Probajte sami, pa ćete videti zbog čega. Pošto ste dan započeli brigom o svojoj koži, nema razloga da ga tako i ne završite. Pre spavanja operite lice antibakterijskim sapunom ili sapunom za masnu kožu; a posle svakog jutarnjeg ili večernjeg umivanja, lice namažite odgovarajućim losionom koji ste kupili bez razmišljanja o tome da li ste izgubili nešto od svog mačizma.
Pošto ste se uspešno obračunali sa mačo lažima, jednom mesečno možete sebi da priuštite stavljanje maske za masnu kožu, koja sprečava pojavu bubuljica. Trudite se da birate one na bazi mentola, žalfije, meda ili aloje. Zašto baš te? Zato što ih preporučuju žene. Naravno, ne bi bilo loše da povremeno uradite i piling lica kako biste odstranili izumrle ćelije s površine kože; samo nikako ne koristite piling sa mikrogranulama (opet ženski savet), već biološki, u obliku gela. Posle pilinga obavezno namažite kremu, samo izbegavajte jake i teške kreme. Najbolje su one na bazi vitamina – kažu pripadnice lepšeg pola.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.