U trendu

Ovo je najčešća greška pri nanošenju parfema, prave je skoro svi

Nanošenje parfema deluje jednostavno. Nekoliko kapljica omiljenih aroma tu i tamo čine prava mala čuda za sva naša čula. A da ne spominjemo da upravo miris može odrediti kako će nas drugi percipirati i stvoriti svoj ‘preki’ sud o nama.

Ali ipak, mnogi greše u tom malom ritualu i prave jednu kardinalnu grešku….

Kako pravilno naneti parfem?

Kako pravilno naneti parfem i gde zna stručnjak za parfeme Roha Dav čiji se parfemi prodaju širom sveta, a godinama je radio za prestižni Guerlain pre nego je osnovao vlastitu kompaniju RDPR, a zatim i Roja Parfums.

“Miris uvek nanesite na najizražajnije pulsne tačke poput zglobova, unutrašnje strane lakta ili pri dnu vrata i ispod grudi. Koju god od tehnika primenjivali, izbegavati područje iza ušiju! To je kardinalna greška iako mnogi ‘stručnjaci’ savetuju upravo to mesto“, savjetuje Dav objašnjavajući da na tom mjestu žlezde proizvode sebum koji zapravo menja strukturu parfema!

Kako do intenzivnijeg mirisa?

Za intenziviranje mirisa stručnjak predlaže da telo namažete losionom iz iste linije: “Prvo nanesite parfem, a zatim i losion za telo kako biste dodatno pojačali miris. Ne samo da će on duže trajati, a kako alkohol u parfemu ne ‘razređuje’ losion tako ćete koži pružiti maksimalnu hidrataciju.”

Takođe, nemojte stavljati parfem tik pre nego izlazite iz kuće. Najbolje bi bilo naneti miris nakon tuširanja (kada se koža dobro osuši) i(li) pre nego se obučete. “Toplota našeg tela pojačava osnovne note parfema pa što ga pre nanesete – bolje će se osetiti”, objašnjava Dav.

I to je sve što treba da znate o nanošenju parfema. Uz ovih nekoliko saveta miris vašeg parfema duže će se osetiti, a samim time i vi ćete se mnogo bolje osećati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar