U trendu

Ovo je najprljaviji deo vašeg tela, na njega malo ko obraća pažnju

Koliko god da se često i temeljno tuširate, ipak postoje neki delovi tela koji su podložniji stvaranju bakterija i kojima je potrebno posvetiti više pažnje nego drugim.

Postoje nekoliko delova tela koje često zaboravimo da operemo, a to može biti vrlo opasno po zdravlje.

Leđa

Iako se čini da su leđa neprestano u dodiru sa vodom za vreme tuširanja, ipak im treba posvetiti više pažnje. Barem tri puta nedeljno bi trebalo sunđerom prati leđa, kako bi se umanjile šanse za razvoj kožnih problema.

Područje ispod nokta

U današnje vreme je važnije nego ikada održavati higijenu ruku. Međutim, mnogi zaboravljaju na područje ispod nokta, a ako to preskočite budite svesni da ste obavili samo pola posla. Ovo mesto je izuzetno pogodno za stvaranje bakterija, a možete dodatno da ga održite čistim tako što ćete ga očistiti štapićem za uši, koji ste prethodno potopili u mlaku vodu i nasapunjali.

Iza uha

Ovo područje je poznato po lučenju sebuma, što je idealno za razvoj bakterija, a ako se ne čisti svakodnevno može prouzrokovati neprijatan miris.

Pupak

Pupak je toplo, zaštićeno mesto idealno za razvoj bakterija i trebalo bi da ga perete svakodnevno štapićem za uši koji ste prethodno umočili u sapun i vodu.

Jezik

Ljudi često misle samo na zube i desni kada se spominje dentalna higijena, ali zaboravljaju na jezik. Jezik je pun sitnih pukotina i izbočina, tako da je idealno mesto za život bakterija. Rezultat loše higijene jezika je loš zadah, ali i propadanje zuba. Savet je da četkicom obavezno pređete po površini jezika kad perete zube.

Laktovi i pregibi na rukama

Iako ne obraćamo često pažnju na njih, ovi delovi tela su neretko prljavi zbog oslanjanja na njih. Ako ih ne čistite mogu da postanu dom bakterijama i mogu da uzrokuju mikro oštećenja na koži. Perite ih svakodnevno tokom tuširanja i budite temeljni, prenosi Haber.ba.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.