Pre spavanja obavezno promućkajte ovu tečnost u ustima, čini čuda za vaše zdravlje!

Svako od nas naravno želi imati što lepše zube. Ipak, zbog toga smo često skloni da verujemo reklamama i kupujemo razne hemijske proizvode koji mogu da budu i te kako štetni za naše zdravlje.

Tako npr. mnogi koriste olovku za izbeljivanje zuba, vodice za ispiranje koje su pune štetnih materija. Ipak, postoji jedna namirnica sa kojom su mnogi imali pozitivno iskustvo.

Kokosovo ulje je poznato po svojim brojnim benefitima, a najčešće se koristi za negu kože, kose, ali i za pripremu hrane. Kokosovo ulje je takođe u sastavu brojnih makeup proizvoa, kao i proizvoda za negu. Zbog svog sastava bogatog mastima, kao i i vitamina D i E, primena kokosovog ulja blagotvorno deluje na naše zdravlje. Kada birate kokosovo ulje za negu, neka vaš izbor bude hladno ceđeno, nerafinisano kokosovo ulje.

Mućkanje kokosovog ulja u ustima može delovati izuzetno blagotvorno za zdravlje, kao i higijenu usta i zuba. Povlačenjem (eng. pulling) ili mućkanjem kokosovog ulja u ustima stimuliše se lučenje pljuvačke što dovodi do eliminuisanja bakterija koje su prisutne u ustima. Takođe, zbog svog prirodnog sastava, kokosovo ulje utiče na skidanje viška naslaga i na zubnoj gleđi te dovodi do prirodnog izbeljivanja zuba.

Kako mućkati ulje u ustima?

Jednu supenu kašiku kokosovog ulja mućkajte u ustima nakon pranja zuba, u trajanju od pet minuta. Nakon mućkanja usta ne ispirati, a poželjno je da ovu rutinu praktikujete ujutru i uveče. Kako je organsko kokosovo ulje u potpunosti prirodnog sastava, možete ga koristiti duže vreme. Ukoliko imate osetljivije desni, pre upotrebe kokosovog ulja konsultujte se sa vašim stomatologom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.