Prirodno farbanje bez hemikalija: Obojite kosu – kafom

Poznato je da su farbe za kosu pune hemikalija, pa ako ih koristite godinama, možete prilično oštetiti kosu.

Možda zvuči neverovatno, ali mnoge dame svoju kosu farbaju kod kuće crnom kafom, piše Lepa & srećna.

Sve što vam je potrebno jeste crna kafa i regenerator. Skuvajte oko 250 do 500 ml crne kafe, u zavisnosti od dužine vaše kose. Kada se kafa ohladi pomešajte je sa regeneratorom. Na 250 ml kafe dodajte 2 kašike regeneratora, a ukoliko imate dugu kosu povećajte količinu ove prirodne farbe.

Nanesite smesu na celu kosu, ako se farbate sami obavezno to uradite ispred ogledala kako biste videli da li ste prekrili svaku vlas. Ostavite farbu da odstoji na kosi sat vremena. Nakon toga isperite kosu vodom, bez dodavanja šampona. Postoji mogućnosrt da farbanje neće uspeti iz prvog puta, pa možete nekoliko puta ponoviti proces. Na ovaj način možete da potamnite i same krajeve tako što ćete sipati kafu u bocu sa pumpicom i isprskati karajeve svoje kose.

Takođe, postoje iskustva žena koje su ofarbale kosu sokom od nara, crnim čajem i sokom od cvekle. Ukoliko farbanja pomoću ovih namirnica ne bude uspešno, svakako ih možete dodati kani koja je takođe prirodna boja za kosu. I ne zaboravite, svaka kosa različito reaguje na farbe i boje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.