U trendu

Stavila je limun u čarape, a ujutru doživela ŠOK

Zato je najbolje rešenje da se okrenete onome što već imate u kući
Trik koji zvuči ovoliko ludo mora da je dobar, zar ne? Ispucale pete nakon duge zime verovatno su jedna od najgorih stvari pre sezone letnjih sandala i otvorenih stopala.

Kreme, pilinzi, trljanje kamenom i ostali trikovi često zahtevaju mnogo truda, upornosti i para, a dešava se da ne daju nikakve rezultate.

Zato je najbolje rešenje da se okrenete onome što već imate u kući – limunu!

Za početak odaberite limun koji je dovoljno veliki da može da vam prekrije petu, pa ga iscedite. Od dobijenog soka sebi napravite limunadu, a za sređivanje peta će vam trebati kora.

Potrudite se da iscedite sav sok, ali neka unutrašnjost ostane sa pulpom i vlažna.

Polovine limuna stavite na pete, tako da ih u potpunosti prekriju. U početku će vam biti malo čudan osećaj, ali ubrzo ćete se navići.

Kad ste pozicionirali limun tako da prekrije najgrublje delove, obujte čarape tako da sve stoji na mestu. Sok iz limuna će delovati kao hemijski piling i odstraniće svu suvu, ispucalu kožu.

Potrebno je da ostavite limun da odstoji najmanje sat vremena, a optimalno bi bilo da ostane preko noći. Noću je i najlakše, jer je hodanje sa polutkama limuna na petama prilično komplikovano.

Možda vam ovo deluje kao još jedan trik koji ničemu ne služi – i mi smo se tako osećali – ali rezultati su zaista iznenađujući.

Pete nakon samo jedne večeri postaju mnogo mekše, svi ispucali delovi nestaju i nakon što nanesete kremu, izgledaju kao da ste bili kod pedikira.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.