U trendu

Top 5 saveta za uvek mladu i zategnutu kožu – ključna je jedna stvar

Ovo je 5 ključnih top navika za očuvanje kolagena i mladosti kože.

Ključna je jedna stvar –  kako sprečiti gubitak kolagena i održati kožu zdravom i mladolikom!

1. Zaštita od sunca

Izbegavajte preterano izlaganje suncu kako biste sačuvali kolagen. UV zraci mogu oštetiti kolagenska vlakna, izazivajući starenje kože. Redovno koristite proizvode sa zaštitnim faktorom, čak i kada je oblačno, i izbegavajte sunce između 11 i 16 časova.

2. Pravilna ishrana

Uravnotežena ishrana bogata hranljivim materijama kao što su voće i povrće sa visokim sadržajem vitamina C, pomaže u sintezi kolagena. Konzumirajte namirnice bogate proteinima poput nemasnog mesa, ribe i mahunarki, koje su ključne za stvaranje kolagena.

3. Redovna hidratacija

Pravilna hidratacija je ključna za očuvanje elastičnosti kože. Unosite dovoljno vode kako biste kožu održali hidriranom iznutra i izbegavajte dehidrirajuće napitke poput alkohola i kofeina.

4. Izbežavanje loših navika

Pušenje i prekomerna konzumacija alkohola ubrzavaju razgradnju kolagena i doprinose prevremenom starenju kože. Izbežavajte ove štetne navike kako biste sačuvali kolagen i zadržali mladolik izgled kože.

5. Kvalitetan san

Adekvatan san je neophodan za opšte zdravlje, uključujući i zdravlje kože. Tokom dubokog sna, koža se regeneriše, što je ključno za proizvodnju kolagena. Stvar je u tome da održavate redovnu rutinu spavanja i osigurajte 7-9 sati sna svake noći kako biste podržali sintezu kolagena i očuvali mladolikost kože.

Održavanje ovih navika pomaže u zaštiti i podsticanju proizvodnje kolagena, čuvajući kožu mladolikom i zdravom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.