Trik sa aluminijskom folijom za lice će vas oduševiti

Nije strano da se aluminijumska folija koristi i u svetu lepote, kao recimo za manikir i izvlačenje pramenova, a slavni šminker Remi Gafini navodi da on koristi foliju za lice i to svakog jutra

Naime, sve što treba da uradite jeste da otcepite nekoliko komada folije – da budu dovoljno veliki da vam prekriju lice. Zatim ih oblikujte tako da imate prostor za oči, usta i nos, a dobijeni komad folije stavite u zamrzivač na 15 minuta do sat vremena.

Ukoliko već uveče znate da ćete ujutru koristiti ovu masku, onda je možete pripremiti dan ranije, pred odlazak na spavanje.

A ujutru kada ustanete, nakon umivanja izvadite masku iz zamrzivača. Držite je van zamrzivača neka 2 do 3 minuta, a onda je stavite na lice. Foliju oblikujte tako da vam prekrije celo lice, a posebno problematične delove – predeo oko očiju i obraze. Zatim 15 minuta držite masku na licu.

Šminker Remi Gafini objasnio navodi da je maska od folije najbolji lek za mamurluk koji je ikada probao, ali da je dobra i za one koji nisu imali burno veče. Pored toga što maska od aluminijumske folije smanjuje otoke na licu, ona utiče i na crvenilo, a koža će nakon njene upotrebe izgledati zategnutije, a pore umanjeno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.