U trendu

Znate li da i trepavice imaju vek trajanja? Evo kako se obnavljaju

Žene su oduvek težile da imaju što duže i što gušće trepavice, jer su smatrane istinskim ukrasom, koji pogledu daje dubinu.

Poslednjih 10 godina industrija veštačkih trepavica i tzv. nadogradnje je u punom zamahu. Ali, da li znate da vaše prirodne trepavice imaju rok trajanja? Da li znate kako se one, prirodno, obnavljaju?

Kako stručnjaci tvrdi, vek jedne trepavice pre nego što ispadne, trepavica može da traje oko 3 meseca, a dok potpuno ne izraste potrebno je oko dva meseca ili više. Ukoliko su trepavice oštećene, mehanički ili hemijski, to će dlaku učiniti krhkijom, tanjom i kraćom kada ponovo izraste, a ako se folikul dlake ozbiljno ošteti, najverovatnije je da dlaka na tom mestu više nikada neće da izraste. Upravo zato, s vremena na vreme, trebate da pomognete svojim trepavicama da se obnove.

Baš kao što negujete kosu, tako treba da negujete i svoje trepavice. Dermatolozi preporučuju da noću stavite tanak sloj vazelina na trepavice ili preko kapaka. Brži rast i dužinu trepavica mogu da podstaknu i specijalno formulisani serumi koji se mogu nabaviti u drogerijama, koji obično sadrže sastojke za jačanje i vlaženje trepavica. Regenerator za trepavice, na primer, može pomoći da se zaustavi lomljenje trepavica, tako da će izgledati duže za nekoliko nedelja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar