U trendu

Efikasna tehnika: Trik sa prstima od 3 minute eliminiše bes, tugu i nervozu (VIDEO)

Da li ste nervozni, tužni, ljuti, ne usuđujete se da ostvarite svoje ciljeve ili se stalno plašite? Pomozite sebi ovom drevnom metodom koja ublažava ili čak eliminiše gore pomenuti emocionalni stres za nekoliko minuta.

Akupresura je drevna tehnika lečenja koja koristi pritisak na određene delove tela kako bi pokrenula procese samoizlečenja u telu. Akupresura je stara više od 5.000 godina i jednostavno „koristeći snagu i osetljivost prstiju, akupresura efikasno ublažava probleme povezane sa stresom, povećava cirkulaciju krvi, smanjuje bol i idealna je za jačanje imunološkog sistem.

Tehnika koju vam predstavljamo je jednostavna energetska tehnika koju možete da izvodite bilo gde i bilo kada, kaže Pam Doremus – američka učiteljica joge i reiki majstor. Ona objašnjava kako možemo uticati na negativne emocije pritiskom na određene prste:

Palac – zabrinutost

Kažiprst – strah

Srednji prst – ljutnja

Domali prst – tuga

Mali prst – nisko samopouzdanje, neodlučnost, nedostatak hrabrosti za postizanje želja i ciljeva

Kako izvesti ovu metodu?

Da biste se akupresurom oslobodili negativnih emocija potrebno je da sjedite ili stojite u tišini, dakle – bez razgovora. Izaberite prst kojim pokušavate da utičete na određenu emociju i nežno ga držite 2-5 minuta. Za to vreme treba da osjetite puls u prstu, a zatim ga spustite i po želji nastavite do slijedećeg prsta. Sve vrijeme dišite duboko, piše City Magazine.

Ako ove emocije osjećate svakodnevno, možete birati sve prste i redovno izvoditi tehniku, kao svojevrsni dnevni jutarnji ili večernji ritual. Tehniku možete izvoditi i na poslu kada vas nešto naljuti, prije ispita, prije ili poslije važnog sastanka. Tehniku možete koristiti i kada ste ljuti zbog emotivne veze ili kada želite da poboljšate samopouzdanje i skupite hrabrost za nove avanture. Nijednom nisam osjetila taj puls dok sam svog sina učila da vozi auto. Ali kada aktivno ne stvaram strah, uvijek ga osjetim“, dodala je Pam Doremus u video snimku koji možete pogledati u nastavku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.