U trendu

Ako vas bole ramena to znači živite po tuđim pravilima: Šta tegobe u ovom delu tela govore o vašoj duši

Emocije utiču na naše mentalno i fizičko zdravlje – zato je važno da istovremeno osluškujemo signale koje šalje telo i poruke koje upućuje duša. Određeni simptomi su ponekad povezani sa potisnutim emocijama, najčešće negativnim, koje se „gomilaju“ u nama, a mi ih ne puštamo da izađu napolje. Držimo ih zarobljenim u sebi, a onda se ispoljavaju na telesnom nivou, piše sensa.rs. Tako je, na primer, bol u ramenima povezan sa tim da živite onako kako društvo ili vaši najmiliji očekuju od vas.

Ljudi koji imaju bolove u ramenima mogu biti osobe koje ne poštuju svoje želje, autentičnost, potiskuju svoju pravu prirodu. Kada osoba ima razvijenu ljubav prema sebi, živi u skladu sa svojim snovima, ramena postaju njena krila – spremni smo da ih raširimo i otvorimo neke nove visine.

Često se mnoge naše nevolje i teške emocije natovare na naša leđa. Ako čovek deluje protivno svojim željama, onda će mu ramena biti napeta i stegnuta, životna energija ne može slobodno da teče kroz telo. U ovom delu se nalazi i energija srca, jer rukama milujemo, grlimo, primamo i dajemo… Ako su ramena zgrčena, ne možemo da primamo, grlimo druge ili stvaramo.

Kada čovek deluje protivno svojim željama, tada napetost u ramenima postaje jača. Oseća nepravdu koju sebi čini. Ako čovek živi ovako iz godine u godinu, mišići se prilagođavaju takvim emocijama, a rezultat su stalni bolovi u ovom delu telu. Ramena se takođe koriste za izražavanje određenih osećanja i emocija.

Leva strana ramena je odgovorna za žensku energiju. Ako žena ima napetost u levoj strani ramena, zaboravila je na svoju ženstvenost, potisnula je saosećanje, ljubav, nežnost, seksualnost, možda ne živi sa onim koga voli itd. Ako je muškarcu napeta leva strana, možda ima problema sa ženama, može imati neobičan odnos ili jaku vezu sa majkom.

Napeta desna strana ramena odgovorna je za mušku energiju, snagu i agresiju. Ako je ženina desna strana napeta, to može biti zato što je doživela izdaju u ljubavi ili je sa muškarcem koji želi da je menja i pokaže kako je dominantniji od nje. Sa druge strane, napeta desna strana ramena kod muškaraca može ukazivati to može značiti da je preuzeo preveliku odgovornost.

Pored kretanja i vežbanja, za smanjenje bolova u ramenima važno je i da otpustite negativne emocije, otpustite emotivni teret, udahnete duboko i raširite krila. Neka vas ta krila sa lakoćom nose kroz život.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.