U trendu

Bezbolno i bez čupanja: Lekarka otkrila trik kojim će se krpelj sam otkačiti sa kože! (VIDEO)

Sve što vam je potrebno kako biste se lako oslobodili krpelja neki već imaju u kućnoj apoteci.

Sa dolaskom lepog vremena, većina ljudi se trudi da više budu u prirodi, što sa sobom povlači opasnost od ujeda krpelja.

Poznato je da krpelj može biti zaražen bakterijom borreliom burgdorferi, kao i virusom krpeljskog encefalitisa, pa ove mikorganizme može preneti čoveku. Borellia je uzročnik lajmske bolesti, zbog čega je veoma važno da se krpelj što pre uoči i izvati iz kože.

Doktorka Dženin Bouring je na svom TikTok profilu, podelila najlakši način kako da se oslobodite ove napasti, prenosi prva rs.

Sve što je potrebno da uradite jeste da oko krpelja, štapićem za uši, nanesete ulje mente. Krpelji ne mogu da podnesu ovaj miris, pa će se brzo otkačiti od kože, a zatim ga možete samo baciti.

Kako je ona to objasnila i vizuelno, možete pogledati u snimku.

@j9naturally

Easy Hack for Ticks Dr. Janine offers a simple tip for dealing with tick bites. Simply apply peppermint essential oil on a cotton swab and gently rub it around the tick bite area. This will cause the tick to back out since they aren’t fond of peppermint, allowing you to safely remove them. In addition, Dr. Janine suggests taking herbal medicines such as echinacea, astragalus, and ginseng to boost your immune system and protect your body against ticks and other harmful organisms. #ticks #lymedisease #tickremoval #wellness

♬ original sound – doctorjanine Bowring, ND

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.