U trendu

Bićete najbolji u seksu: Ove vežbe za polni organ baš svaki muškarac treba da radi

Muškarci, ove vežbe mogu da vam pomognu u jačanju karličnih mišića i tako vas spasu problema sa polnim organom!

Većina žena već zna za karlične mišiće i Kegelove vežbe za te mišiće. Ali, ove vežbe nisu samo za žene, i muškarci i te kako mogu da imaju brojne koristi od njih.
Različiti su razlozi zbog kojih muškarci mogu da imaju slabe karlične mišiće – gojaznost, neke operacije ili problemi sa bešikom, podizanje teških stvari i slično. I godine imaju ulogu u tome, pa kao i kod žena, i kod muškaraca karlični mišići vremenom slabe.

Slabi karlični mišići mogu da dovedu do inkontinencije (nevoljnog mokrenja ili curenja izmeta), iznenadne potrebe za mokrenjem i erektilne disfunkcije. Stručnjak za intimno zdravlje Stefani Tejlor, međutim, upozorava i da karlični mišići mogu da budu previše stegnuti, a to se najčešće dešava onima koji redovno vežbaju.

„Rezultat toga je hipertonija karličnog dna – trajno zgrčeni mišići, što može da dovede do bola u rektumu, genitalijama, pa čak i donjem delu leđa“, pojašnjava ona, a zatim nabraja prednosti vežbi za karlične mišiće.

Efekti vežbi za mišiće karlice
Stručnjak za intimno zdravlje Stefani Tejlor poziva se na studiju sprovedenu na „Džejms Kuk“ univerzitetu u Australiji, koja je pokazala da problemi sa erektilnom disfunkcijom i preranom ejakulacijom mogu da se reše jačanjem karličnih mišića.

S obzirom na to da su ovi mišići povezani sa bešikom, prostatom, kao i unutrašnjim delovima penisa, to znači da utiču i na seksualni život, kao i na vršenje nužde.

„Ako je ’dole’ sve kako treba, jaki karlični mišići mogu da poboljšaju i vaš performans u krevetu, tako što će podstaći veći dotok krvi do genitalija, dajući vam veću kontrolu nad time kada ćete doživeti vrhunac“, pojašnjava Sefani.

Kako se izvode vežbe
Vežbe za jačanje karličnih mišića se izvode lako i brzo, dovoljno je da ih radite dva do tri puta dnevno po dva minuta.

Sedite, stanite ili lezite u udoban položaj i opustite mišiće. Zatim stengite mišiće anusa kao kada želite da sprečite „goluba“, ali trudite se da pritom ne stežete mišiće zadnjice, stomaka ili butina.

Stegnite mišiće kao kada želite da zaustavite mlaz urina, zatim opustite mišiće.

Kada stegnete mišiće, zadržite ih tako desetak sekundi, zatim opustite na deset sekundi.

Stefani savetuje da počnete sa deset ponavljanja, zatim da ih postepeno povećavate kako mišići jačaju – baš kao i kod vežbanja bilo koje grupe mišića.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar