U trendu

Držite kocku leda na ovom delu tela samo 20 minuta dnevno, preporodićete se!

Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, držanje kocke leda na vratu dvadeset minuta svaki dan čini čuda.

Konkretno, pomaže kada smo nezadovoljni svim i svačim, žalimo se na stres, uznemireni smo, loše spavamo, boli nas glava i imamo menstrualne bolove…

Drevni Kinezi takve probleme lečili su akupresurom, a upravo nas stimulisanje određene tačke na vratu navodno lišava spomenutih tegoba. Takozvana Feng Fu tačka nalazi se u vratu, u šupljini na donjem kraju lobanje, tačno tamo gde je udubljenje na potiljku.

Ako tamo držite kocku leda dvadeset minuta i ako to radite svaki dan, navodno bi se se trebali uspešno rešiti bola, stresa i problema sa spavanjem. Isceljenje se može dodatno podstaknuti ako udobno legnete na stomak, kocku leda zamotate u krpu, naciljate Feng Fu tačku i opustite se dvadeset minuta.

Veruje se da dok je stimulirate vodite telo na put prema ojačanoj životnoj energiji. A to vam, prema tradicionalnoj kineskoj medicini, osigurava miran san, podstiče probavu, smanjuje glavobolje, zubobolju i bolove u telu te podržava disanje i cirkulaciju. Ublažava vaginalne i gastrointestinalne infekcije i stimuliše štitnu žlezdu.

@healthytome

Feng Fu therapy is excellent for your health 🧘‍♂️ #didyouknow #healthtips #medicalfacts #wellness #fyp

♬ Epic Music(863502) – Draganov89

Takođe, navodno stabilizuje nervni sistem i kičmu i pomaže kod problema s krvnim pritiskom i artritisa. Smanjuje pretilost i pomaže kod psihičkih problema kao što su depresija, hronični stres, iscrpljenost ili nesanica, smanjuje i menstrualne tegobe, pa i celulit.

I ako niste pobornik akupresure, dvadeset minuta opuštenog ležanja s kockom leda za rashlađivanje može doista pomoći da se psihički i fizički opustite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.