Držite noge podignute barem 10 minuta dnevno i rezultat će vas iznenaditi

Možda će vam se učiniti da je ova vežba neobična, ali nemojte misliti da je to neka glupa izmišljotina, jer je ona vrlo korisna za vaše zdravlje.

Ovo nije obična vežba, već prava terapija. Slična je jogi, čiji je cilj da uspostavi vezu između tela i duha, a takođe je vrlo korisna i za cirkulaciju.

5 korisnih efekata ove vežbe

1. Smanjuje otok u nogama

2. Otklanja sindrom umornih nogu

3. Poboljšava probavu

4. Opušta nervni sistem

5. Doprinosi psihičkom miru

Izvođenje vežbe:

Pronađite mirno mesto i izdvojite 10 minuta koje ćete posvetiti sebi. Potrebno je da obezbedite uslove koji će vam omogućiti da zatvorite oči i odmorite se.

Ako u isto vreme budete pričali telefonom ili čitali poruke, nećete postići isti efekt.

– Lezite na leđa, butine bi trebalo da budu 15-50 cm udaljene od zida. Savijte noge u kolenima i oslonite se petama uz zid. Ukoliko se butine nalaze pod pravim uglom u odnosu na leđa, tada će zadnjica biti na ispravnom rastojanju od zida.

– Ispravite noge i oslonite se na zid stopala. Ne savijajte noge u kolenima i opustite ih.

– Stavite jastuk pod glavu (ili leđa). Trebalo bi da vam tako bude jako udobno. Zatvorite oči i dišite. Stavite jedan dlan na stomak, a drugi na srce.

Budite svesni svog disanja. Udišite brojeći do 2, a izdišite brojeći do 4. Zadržite se u ovom položaju 10 minuta zatvorenih očiju. Dišite i opustite se.

Ova vežba nas uvodi u stanje meditacije iako toga nismo ni svesni. Osetićemo kako naše telo i um zaranjaju u mir i dostižu harmoniju.

Vremenom, kako budete praktikovali ovu vežbu, primetićete da od nje imate sve veće blagodati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.