Dva napitka koja će vas rešiti nadutosti tokom letnjih dana

Letnje vrućine donose opekotine od sunca, toplotne udare i znojne noći, a pored toga javlja se i nadutost koja stvara neprijatne bolove. Međutim, postoje dva napitka koja će vam pomoći kod ovog problema, a dostupni su u skoro svakoj prodavnici.

Kao jedan od uzroka nadutosti tokom letnjih dana navode se hladna pića, koja konzumiramo kako bi se rashladili. Ali, nutricionistkinja Pamela Mason iz Tea Advisory Panel ističe da postoje još neki faktori koji utiču na nadutost tokom leta, piše Klixba.

Ona navodi da toplota uzrokuje širenje krvnih sudova i kapilara, dopuštajući da više tečnosti ispuni međućelijske prostore između organa i tkiva. Potom postoje neka istraživanja koja pokazuju da toplije vreme može promeniti ravnotežu bakterija u crevima što može dovesti od probavnih smetnji.

Ističe da za ovu neprijatnu situaciju postoji rešenje i da konzumacijom crnog čaja i čaja od đumbira možete umiriti svoj stomak. Možda vam se vruć čaj ne čini kao idealna opcija za letnje dane, ali Mason navodi da flavonoidi u crnom čaju mogu smanjiti upalu u crevima.

Ovi čajevi takođe mogu regulisati mikrobnu mešavinu u vašim crevima, smanjujući štetne bakterije i povećavajući one korisne. Uz to, nutricionistkinja je predložila da jedete hranu bogatu vlaknima i uključite redovnu fizičku aktivnost kako bi se rešili nadutosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.