U trendu

Japanska metoda mršavljenja: Ležanje, peškir i pet minuta garantuju uži struk (video)

Japanska metoda mršavljenja osvojila je internet, a kada čujete u čemu je navodno tajna, biće vam jasno i zašto.

Naime, japanski lekar Tošiki Fukutsudzi je osmislio neobičnu vežbu koja uključuje ležanje i peškir, a za koju je potrebno izdvojiti tek pet minuta dnevno. Prema njegovim tvrdnjama, to vam može pomoći da izgubite centimetre u struku.

Tošiki, koji je stručnjak za refleksologiju i masažu, naveo je da ova metoda može da ojača jezgra mišića, pomogne da se ispravi nepravilno držanje, smanji bol u leđima, pa čak i suzi struk.

Rezultati su navodno vidljivi već nakon trideset dana, a ako odlučite da isprobate ovu metodu, evo uputstva: Uz pomoć peškira oblikujte valjak debljine između sedam i deset centimetara, lezite i postavite ga ispod donjeg dela leđa. Noge neka budu ispružene, a stopala u širini ramena. Ruke podignite iznad glave, dlanovi neka budu okrenuti prema tlu, a mali prsti neka se dodiruju.

Ovaj položaj je potrebno zadržati pet minuta, a nakon isteka vremena nemojte naglo ustajati, već se polako prebacite u sedeći položaj, piše Dejli Mejl.

Fukutsudzi je ovu metodu opisao u svojoj knjizi, koja je postala jedan od najprodavanijih naslova u Aziji.

Metoda poslednjih meseci kruži društvenim medijima, a mnogi kažu da im je pomogla da smanje bolove u leđima, dok drugi tvrde da su primetili da im se telo mijenja nakon što su svaki dan radili ove vežbe u trajanju od pet minuta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.