U trendu

Jeftin začin ubija parazite u telu: Uzimajte ga na prazan stomak i spasite se bolesti

Neverovatno možan začin koji štiti od bolesti, a posevbo je efikasan ako se pomeša sa mlečnim proizvodima. Karanfilić čini čuda protiv parazita!

Jedan aromatični začin može da pomogne da zaštitite telo od parazita, otkrili su stručnjaci. Prosto žvakanje suvih karanfilića na prazan stomak pomaže telu da se bori protiv ovih „napadača“, smanjuje kiselost organizma i osvežava dah. Preporuka je da svakog jutra, na prazan stomak grickate 3-4 komada ovog začina sve dok ga u potpunosti ne usitnite.
„Pošto svi imamo parazite u telu, suština je da imne dozvolimo da se razmnožavaju. U tome u velikoj meri pomaže sušeni karanfilić koji uklanja ciste (oblik u kom mogu da se jave mikroorganizmi)“, objasnila je nutricionistkinja Julija Šarova.

Po njenim rečima, mešavina sušenih karanfilića sa mlečnim proizvodima zaštitiće decu od nagomilavanja sluzi u organizmu. Potrebno je da sameljete nekoliko karanfilića u prah, pa ga dodate mlečnim proizvodima i pojedete.

„Mlečni proizvodi izazivaju nakupljanje sluzi u organizmu. Sluz je odlično leglo virusa, gljivica, bakterija. Recimo, leti deca često jedu sladoled. Sluz se akumulira u telu tokom leta. U jesen, nastaje povoljno okruženje za oslobađanje sluzi, što izaziva curenje nosa, kašalj itd. Ali važno je znati da postoji ‘protivotrov’ za mlečne proizvode. A to je karanfilić. Savetujem da dodate nekoliko prstohvata usitnjenog karanfilića u mlečne proizvode da bi se pokrenulo dejstvo antidota (protivotrova) u telu“, rekla je Šarova.

Ranije su američki naučnici potvrdili da karanfilić ima i antiseptički efekat. Eterična ulja karanfilića blagotvorno deluju ne samo na gastrointestinalni trakt, već i sprečavaju širenje virusa i bakterija u nazofarinksu, koji izazivaju upale grla, stomatitis i druge bolesti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar