U trendu

Kad čujete koliko su korisne peteljke od jagoda, čuvaćete ih kao oči u glavi

Jagode su mnogima omiljeno voće, imaju sladak ukus, idealne su za pripreme raznih poslastica i simbolizuju ljubav. Kada čistite jagode, verovatno bacate zelene peteljke. Međutim, mnogi stručnjaci narodne i prirodne medicine ističu da peteljke jagoda mogu imati razne blagodeti po zdravlje i lepotu.

Peteljke, odnosno listići jagoda, bogate su velikom količinom vitamina C. Od njih se pripremaju čajevi koji deluju protiv stresa, umora, lošeg raspoloženja, pozitivno deluju na zdravlje bubrega.

Takođe, peteljke jagoda se koriste kao prirodno sredstvo za očuvanje mladolikosti. Kada se izmiksaju, mogu se koristiti kao maska protiv bora na licu i na vratu. Listići jagoda povoljni su i za negovanje kose.

Peteljke jagoda deluju pozitivno i na regulisanje šećera u krvi, ali je važno da u navedene svhe koristite isključivo jagode organskog porekla.

Kako da napravite čaj od peteljki organskih jagoda:

Kašiku opranih i iseckanih peteljki stavite u 300 ml proključale vode i ostavite da odstoji 20 minuta. Nakon toga procedite i ostavite da se prohladi. Preporučuje se da pijete 2 puta dnevno po jednu šolju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.