U trendu

Napravite ovaj ruski melem i prodisaćete!

Sinusi su šupljine unutar kostiju lica i lobanje. Ispunjeni su vazduhom i obloženi tankom sluzokožom. Njihova glavna funkcija je održavanje vlažnosti u nosu i zadržavanje bakterija i prljavštine, kako ne bi prodirale dublje u organizam.

Ipak, neretko dolazi do upale sinusa. Sinusitis se ispoljava u više oblika. Akutni traje oko 10 dana i najčešće je povezan sa prehladom i groznicom. Čim oni nestanu, nestaju i simptomi upale sinusa. Hronična upala traje duže od 12 nedelja i pored primene terapije. Pa, ipak, postoje prirodni lekovi i melemi koji mogu da ublaže, a možda čak i izleče ovu neprijatnu pojavu.

Kako prenose vesti-online, ovo je jedan od popularnih recepata koji Rusi koriste još od davnina. Sve što vam je potrebno je kuvano žumance, 400 ml hladno ceđenog maslinovog ulja i 60 gr pčelinjeg voska

Priprema: Pomešajte maslinovo ulje i pčelinji vosak i zagrejte na laganoj vatri dok ne dobijete homogenu smesu. Na kraju umešajte izgnječeno žumance. Melem procedite i sipajte u teglu. Stavljate po sasvim malo ovog melema u nozdrve nekoliko puta dnevno. Nakon nekoliko dana primene uočićete da se otok i upala povlače i da problemi s disanjem polako prestaju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.