Napravite ulje o kojem svi pričaju, fenomenalno je za brojne tegobe

Jedno ulje je izuzetno popularno u poslednje vreme i, uglavnom, ga kupujemo u apotekama jeste ulje magnezijuma. Magnezijum je fenomenalan za sve koji pate od učestalih glavobolja, grčeva u mišićima.

Reč je o jednom od esencijalnih minerala koji je preko potreban za brojne funkcije naših ćelija, organa i celog organizma, a vrlo je važan i za apsorpciju kalcijuma.

Suština je da, kada magnezijum unosite oralno, on se sporije apsorbuje, pa treba vremena da pomogne mišićima i bolovima u kostima. Međutim, ako imate bolove u skeletnom delu, tada je bolje da primenite ulje, jer ono deluje lokalno, brzo i efikasno. I na ovaj način vaš organizam dobija dovoljno magnezijuma.

Sastojci: 1/2 šoljice magnezijum hlorida, 1/2 šoljice destilovane vode, jedna staklena posuda i jedna staklena bočica s raspršivačem

Ulje ćete pripremiti tako što ćete prvo prokuvati vodu. U staklenu posudu stavite magnezijum hlorid pa prelijte vrelom vodom. Dobro izmešajte tako da se potpuno otopi. Ostavite da se ohladi pa prelijte u staklenu bočicu s raspršivačem. Ovo ulje magnezijuma možete čuvati na sobnoj temperaturi do šest meseci.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.