U trendu

Ne bacajte vodu od kiselih krastavaca: Mnogo je delotvornija od nekih čajeva

Osim što je svrha vode da kiseli krastavci ostanu aromatični i sveži, ona se može koristiti kao dodatak raznim receptima kao što su salate, može poslužiti i u marinadama, gde će svojim svojstvima omekšati meso. Međutim, posebno se ističe kako je voda od kiselih krastavica dobra za naše zdravlje.

Grčevi u mišićima

Ispijanje vode od kiselih krastavaca ublažava grčeve u mišićima. Ova voda je poznata po svojim svojstvima da ublažava bolove delotvornije od vode i od tzv. sportskih pića.

Žgaravica

Samo nekoliko gutljaja može brzo smiriti žgaravicu. Čini se da sok kiselih krastavaca ima iste zdravstvene efekte kao i čisti jabukovo sirće.

Gubitak težine

Sok od kiselih krastavaca pomaže i u gubitku težine. Svakodnevna konzumacija ove vode može pomoći pri mršavljenju. To je zato što voda kiselih krastavaca sadrži sirće, koje pomaže u gubitku masnih naslaga.

Suzbija loš zadah

Loš zadah rezultat je bakterija u ustima kojih se često ne može rešiti ni održavanjem oralne higijene. Stoga, nije loše znati da je ova voda delotvorna u suzbijanju zadaha jer ima antibakterijska svojstva, prenosi B92.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar