Neprijatni zdravstveni problemi

Neki problemi jesu neprijatni, ali nema potrebe da ih držimo u tajnosti. Opisaćemo probleme koje svi ljudi bar nekad imaju. Dakle, niste jedini.
Bukvalno milion žena živi sa konstantim sramom zbog medicinskih stanja koje ih muče: često mokrenje, stalno znojenje, neprijatan miris vagine, česti gasovi i druga neprijatna stanja. Najčešće ne žele ni da govore o svom problemu. Ali, sram neće doneti nikakvo rešenje. Za neke od ovih problema postoje konkretna rešenja. Evo najčešćih neprijatnih problema.
Često mokrenje
Mnoge žene imaju problema sa kontrolisanjem bešike i neprijatno im je da pričaju o tome. Ovaj problem se vezuje za starenje, tako da je to razlog prećutkivanja ove teme – niko ne želi da prizna da stari. U pitanju je zabluda. Jedna od tri žene sa ovim problemom ima manje od 35 godina.
Dobra vest je da danas postoji više različitih tretmana za rešenje ovog problema. Ako patite od ovog stanja, iskreno sve ispričajte doktoru. On vas neće osuđivati, već će predložiti odgovarajući tretman za vaš slučaj. To je bolje nego da se sami pokušavate izlečiti, jer možete i pogoršati situaciju. Neke žene piju manje tečnosti u želji da spreče često mokrenje, ali tako se bešika samo još više iritira i pojačava se njena nestabilnost. Ovaj problem se može često javiti u periodu pre menopauze. Takođe, neki lekovi mogu prouzrokovati ovo stanje.
Šta se može učiniti? Postoje lekovi za ovaj problem, pomažu i neke promene u načinu ishrane, a Kegel vežbe mogu vam pomoći da ojačate mišiće koji kontrolišu bešiku.
Gasovi
Sa ovim neprijatnim problemom svi se suoče pre ili kasnije. Najčešće je ovaj problem povezan sa načinom ishrane, tako da ga promene u ovoj oblasti mogu i odstraniti.
Nije pasulj jedina namirnica koja prouzrokuje gasove. To se može desiti i posle jedenja karfiola ili sočiva. Pijenje gaziranih pića na slamčicu dovodi višak vazduha u creva, tako da će neizbežni produkt biti pojava gasova.
Prekomerno znojenje
Mnoge žene su posramljene zbog ovog problema, bilo da im se znoje dlanovi ili se znoje ispod pazuha. Ovo stanje treba da proceni doktor i da prepiše odgovarajuće antiperspirante i, u ekstremnim slučajevima – botoks injekcije koje efikasno rešavaju problem znojenja.
Ako vam ovaj problem ometa neke uobičajene aktivnosti, potražite neku od postojećih opcija.
Ne stidite se da se požalite na svoj neprijatni problem, ima rešenja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.