U trendu

Neverovatno, ali ova bezazlena stvar može ukazivati na nešto veoma ozbiljno: Pogledajte o čemu je reč

Ako se probudite s lošim zadahom, obično nije ništa ozbiljno, zar ne? Mislimo da je to samo još jedan jutarnji problem koji će se s vremenom rešiti. Međutim, šta ako vam kažemo da taj neprijatan zadah može biti znak nečeg mnogo ozbiljnijeg – raka?

Da, dobro ste pročitali. Loš zadah može biti upozoravajući znak raka grkljana, a to je nešto što se ne sme ignorisati. Nije samo običan jutarnji problem, već može biti alarm da nešto ozbiljno nije u redu s vašim zdravljem, piše danas.rs.

Ova vrsta raka češće pogađa starije osobe, posebno muškarce, ali to ne znači da je mlađi uzrast imun na ovu bolest. U stvari, loš zadah može biti jedan od ranih simptoma koji ukazuje na potrebu za medicinskim pregledom.

Pored lošeg daha, postoje i drugi znakovi koje treba uzeti u obzir. Ako primetite promuklost koja traje više od tri nedelje, otežano gutanje, otok ili kvržicu na vratu, ili čak nenamerni gubitak težine, to su faktori koji zahtevaju vašu pažnju.

Pušenje, prekomerno konzumiranje alkohola, loša ishrana i izloženost štetnim hemikalijama mogu povećati rizik od raka grkljana. Dakle, ako imate neki od ovih simptoma i živite nezdravim načinom života, nemojte ignorisati svoje zdravlje.

Uvek je bolje biti siguran nego žao, pa ako primetite bilo kakve sumnjive simptome, nemojte oklevati da se obratite lekaru. Vaše zdravlje je na prvom mestu, a rano otkrivanje problema može napraviti ogromnu razliku u ishodu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar