U trendu

Oprez: Ovo je 5 neočekivanih simptoma upale slepog creva, ako ih primetite odmah se javite doktoru

Upala slepog creva: 5 neočekivanih simptoma, bolje je ne igrati se već se odmah javiti doktoru!

Upala slepog creva može biti zastrašujuća, a simptomi nisu uvek onakvi kakve očekujemo. Osim klasičnih znakova poput bola u donjem desnom delu stomaka, postoji nekoliko manje tipičnih simptoma na koje bi trebalo da obratite pažnju.

1. Bol u donjem delu leđa: Da, bol u leđima može biti povezan sa slepim crevom. Ako osetite bol koji se širi prema desnoj strani leđa, to bi mogao biti znak upale slepog creva.

2. Zatvor ili proliv: Promene u crevnom radu, poput zatvora ili proliva, mogu biti znak da nešto nije u redu. Ovi simptomi mogu biti i za upalu slepog creva.

3. Gubitak apetita: Ako primetite da gubite interesovanje za hranu, to bi moglo biti rani znak upale slepog creva. Gubitak apetita često se javlja u ranim fazama bolesti.

4. Bol pri kretanju: Bol izazvan upalom slepog creva često se pojačava pokretima kao što su saginjanje, kijanje ili kašljanje. Ako osetite bol koji se pogoršava pri određenim pokretima, to može biti znak problema.

5. Bol u donjem delu stomaka koji se širi: Bol obično počinje blizu pupka, ali se može proširiti i prema desnom kukovima. Ako osetite ovakvu vrstu bola koji postaje sve jači i ozbiljniji, mogao bi biti znak upale slepog creva.

Ovi manje tipični simptomi mogu biti znak da treba da potražite medicinsku pomoć, pogotovo ako se javljaju zajedno ili ako primetite promene u vašem zdravstvenom stanju.

(n1info.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.