U trendu

Ostavljate cigarete? Isprobajte ovih 5 jednostavnih koraka

Američki stručnjak, dr. Klemente, u svom dugogodišnjem radu sa ljudima koji žele da se otrgnu loših navika, otkrio je da su greške normalan deo procesa i da ne bi trebali da ih se stidimo. Zato se nemojte brinuti ako krišom odlazite da zapalite cigaretu koju želite da ostavite, prenose britanski mediji.

Dr Klemente naglašava kako je proces odvikavanja od pušenja težak, a da su naše greške samo deo procesa. ON smatra kako da je važno biti svestan da zbog grešaka ne smemo da odustanemo.

Njegovih pet koraka za promenu već su se pokazali uspešnima.

Prvi korak: Predrazmatranje

U ovoj fazi prepoznajete da imate problem, npr da je pušenje štetno za vaše zdravlje. Međutim, ne razmišljate ozbiljno o tome i nastavljate da pušite.

Drugi korak: Razmatranje

Vaše razmišljanje preraslo je u nešto ozbiljnije. Sada znate da je pušenje štetno i znate da morate da ostavite cigarete.

Treći korak: Odluka

U ovoj fazi, donosite odluku kako ćete prestati da pušite. Stvarate detaljan plan o tome, ali ga još uvek ne sprovodite.

Četvrti korak: Akcija

Sada krećete u akciju. Zauvek ste se pozdravili sa cigaretama i od danas više ne pušite. To vam uspeva jedan, dva ili pet dana, ali u šesti dan ipak pokleknete.

Peti korak: Održavanje

Ovo je najvažnija faza odvikavanja. Znajući da ste pogrešili, umesto da se obeshrabrite i odustanete od svog plana, ono što morate učiniti jeste da iskoristite dodatna sredstva. Sedite i razmislite gde ste pogrešili, zašto ste bili slabi, ponovno se naoružajte i krenite u bitku. Samo ćete tako naći put do uspeha.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)