U trendu

Ova bol je jedna od najintenzivnijih, a možete da je se rešite za 7 minuta

Po Marfijevom zakonu, zub zaboli nekako uvek u petak uveče ili pred praznike, kada retko koja stomatološka ordinacija radi…

Kao po nekom nepisanom pravilu, gomila zdravstvenih problema, uključujući i iznenadnu zubobolju, javlja se u vreme kada nam nije lako da zakažemo kod stomatologa.

Srećom, postoji rešenje koje će makar malo da vam umanji muke.

Svi znamo da je zubobolja definitivno jedan od najneprijatnijih bolova koji može da nas snađe. Ali, pomoću ovog jednostavnog trika, zub će prestati da vas muči, makar dok ne se ne dokopate zubara.

Istraživanje sprovedeno u Kanadi pokazalo je da je zubobolju moguće otkloniti ili barem ublažiti bez otvaranja usta. Sve što vam je potrebno jeste kockica leda koju ćete staviti na pregib između palca i kažiprsta. Lagano trljajte led po tom području pet do sedam minuta.

Upravo ovaj deo dlana je mesto na kom se nalaze završeci nerava koji su povezani s centrom za bol u mozgu koji kontrolišu nivo bola u rukama i glavi. Trljanje ledom blokira te centre, a 90 posto ispitanika koji su učestvovali u istraživanju potvrdilo je da im je ova tehnika ublažila zubobolju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.