U trendu

Ovaj momak danas ima mnogo razloga da slavi!

Ovako izgleda danas:

A ovako je izgledao pre samo 18 meseci:

ano2

Vreme je za slavlje jer je pobedio u borbi sa anoreksijom.

Ako ste mislili da se to događa samo devojkama, prevarili ste se. Anoreksija je težak i ozbiljan poremećaj koji, sve češće, pogađa i mlađu mušku populaciju.
Anoreksija se javlja kod osoba koje namerno gladuju kako bi izgubile na težini. Osobe koje pate od ovog poremećaja imaju telesnu težinu 15 ili više odsto ispod idealne. Imaju intenzivan strah od debljanja, čak i kada su preterano mršave. Reč anoreksija znači gubitak apetita, ali to je pogrešan naziv, jer osobe sa anroeksijom obično su gladne i zaokupljene mislima o hrani. Sve više gube na težini, bolest napreduje, a telo trpi fizičke i psihičke posledice, uključujući i depresiju, manjak koncentracije i razdražljivost, koji su direktna posledica gladi.

Osobe sa ovim poremećajem gube apetit, imaju drastično smanjenje mišićnog i koštanog tkiva, izraženo opadanje kose, lošu koncentraciju, slabost, pojačanu osetljivost na hladnoću, smanjen krvni pritisak i uspored rad srca, anemiju, suvu kožu, bol u abdomenalnom delu tela i povećanu smrtnost.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike