Ovaj sok mnogi izbegavaju, a čini čuda za zdravlje: Kada pritisak skoči, pomaže već posle par minuta

Visok krvni pritisak se obično razvija tokom vremena i može biti uzrokovan lošom ishranom, nedostatkom fizičke aktivnosti i određenim zdravstvenim stanjima, uključujući dijabetes i gojaznost.

Važno je lečiti visok krvni pritisak, jer može povećati rizik od mnogih drugih stanja, uključujući bolesti srca, moždani udar i otkazivanje bubrega. Lečenje visokog krvnog pritiska uglavnom uključuje kombinaciju lekova koji se koriste za opuštanje ili proširenje krvnih sudova, zajedno sa ishranom i promenama u načinu života.

Ovaj sok pomaže kod spuštanja visokog pritiska:

Sok od paradajza

Sve veći dokazi sugerišu da ispijanje jedne čaše soka od paradajza dnevno može unaprediti zdravlje srca. U studiji iz 2019. godine, japanski istraživači su procenili efekte ispijanja u proseku jedne šolje soka od paradajza dnevno među učesnicima sa faktorima rizika od srčanih oboljenja. Zaključili su da sok od paradajza poboljšava i sistolni i dijastolni krvni pritisak, kao i LDL holesterol. Druge nedavne studije su izvestile o sličnim rezultatima među ljudima sa hipertenzijom prvog stadijuma i trudnicama, prenosi „Healthline“.

Da biste izbegli nepotreban natrijum, koji može imati suprotan efekat na vaš krvni pritisak, obavezno kupite neslani sok od paradajza.Takođe izbegavajte one sa dodatkom šećera, piše Najžena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.