U trendu

Pobedite nesanicu pomoću nekoliko trikova

S nesanicom smo se uglavnom svi bar jednom susreli. Prema novim istraživanjima, otprilike 6 do 10 posto odraslih se bori s potpunom nesanicom, koja je povezana s teškoćama pri uspavljivanju, spavanju ili preranom buđenju.

Kada ne treba ići u krevet

Stručnjaci savetuju da ne idite u krevet dok vam se zaista ne spava. Iako je pridržavanje redovnog vremena za spavanje dobra ideja, uzdržite se od odlaska u krevet dok ne osetite da ste umorni. Ako ne zaspite u roku od 15 do 20 minuta, postajete zabrinuti i nervozni, ističu stručnjaci.

Ustanite svakog jutra u isto vreme

Ako ste imali problema da zaspite prethodne noći, možda bi bilo primamljivo da kasnije i ustanete ujutro. Međutim, ulazak u nepravilan raspored može vas sprečiti da napredujete.

Izbegavajte grickanje tokom noći

Ako se probudite usred noći i osetite da ste gladni, pokušajte da promenite svoje dnevne navike u ishrani kako ne biste išli u krevet gladni. Grickanje ili večeranje usred noći može da postane problem.

Pokušajte da ne dremate pre spavanja

Sačuvajte pospanost kako bi mogli da spavate noću. Dremanje pre odlaska u krevet, pa i pet minuta, uticaće na vaš san noću.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar