Pomešajte 2 sastojka i stavite pod jezik: Spavaćete kao top i bićete odmorniji nego ikad

Ova dva sastojka koje svi imamo u kući pomažu ako patite od nesanice

Da li spadate u grupu ljudi koji skoro nikad ne spavaju dobro? Da li hodate okolo sa podočnjacima i jurite kao muva bez glave tokom dana, a samo razmišljate o momentu kada ćete se dočepati kreveta? Konačno, možete tome da stanete na kraj i svom telu date zasluženi odmor, a potrebni su vam samo med i so.

Uzimanje meda i soli pred spavanje će vam pomoći da uspostavite večernju rutinu koja vas priprema za san i govori vašem telu da odmor sledi. Ako to radite redovno i ako ste uporni, mozak će uskoro noću žudeti za spavanjem.
U vašu večernju rutinu uključite neku opuštajuću aktivnost i udaljite se od ekrana (koji su verovatno razlog broj 1 za vašu nesanicu) oko sat vremena pre spavanja.

Naravno, samo ovaj recept neće biti dovoljan da regulišete san. Kao što smo već pomenuli, potrebna vam je rutina i dovoljno sati sna, zato idite u krevet na vreme. To je ključno! Ukoliko duže vreme imate problem sa nesanicom, obavezno se obratite lekaru!

Recept od samo 2 sastojka će opustiti telo i pripremiti ga za sledeći dan

Pomešajte 5 kašičica meda i 1 kašičicu ružičaste himalajske soli, promešajte i stavite u malu staklenu teglu. Svako veče stavite malo smese pod jezik i pustite da se rastvori u ustima.

Mešavina soli i meda sadrži mnoge minerale koji pomažu u spavanju. Ova moćna mešavina takođe može prouzrokovati da vaše telo proizvodi serotonin, koji će osloboditi stres i omogućiti vam da mirno spavate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.