U trendu

Puca od zdravlja: Ovaj napitak odličan je za pritisak, srce i mozak

Recept za napitak koji je pun kalijuma – dobar je za srce, mozak i pritisak!

Kalijum je mineral bez kojeg mnogi metaboličkiprocesu u organizmu uopše ne bi bili mogući. Važan je za pravilno funkcionisanje mozga, srca i mišića i regulisanje visokog krvnog pritiska. Simptomi koji ukazuju na nedostatak kalijuma u organizmu su umor, slabost, grčevi, depresivno raspoloženje, mučnina, poremećaj rada srca, nelagodnost, visok pritisak, zuhjanje u ušima, stalan osećaj žeđi.

Dovoljnu količinu kalijuma možete uneti u organizam preko namirnica, a najviše ga ima u bananama, avokadu, spanaću, batatu, lubenici, koiksosovoj vodi, pasulju, blitvi, cvekli i naru.

Donosimo vam recept za napitak koji ima supermoćan efekat na zdravlje, pun je kalijuma, a pored toga sadrži i vlakna, proteine, vitamine i gvožđe. Pravi se jednostavno i daje vam dovoljnu dozu kalijuma, ali i podiže nivo energije i odlično utiče na imunisistem.

Sastojci:

1 banana
1 šolja bebi spanaća
1 manji avokado
1 pomorandža
1 šolja kokosove vode
1 kašičica meda
čia semenke
Priprema:

Očistite svo voće i iseckajte, a zatim sve sastojke osim čia semenki ubacite u blender i napravite jedinstvenu kašu. Dodajte u napitak čia semenke, ostavite da odstoji oko 30 minuta u frižideru, a zatim uživajte u super energičnom smutiju. Ako vam je velika količina, možete prepoloviti ili ostaviti u frižideru, ap konzumirati tokom dana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.