U trendu

Sindrom probušenog creva

Kada je reč o sindromu probušenog creva, veliki broj ljudi nije ni svestan njegovog postojanja. Sam sindrom probušenog creva odnosi se na povećanje propustljivosti zidova creva.
Novonastali veliki prostori omogućavaju prodor delova nesvarene hrane, toksina i raznih bakterija kroz zidove creva. Najveća posledica toga jeste izuzetno veliko oštećenje sluzokože, što donosi i brojne druge neželjene posledice. Pored lečenja konvencionalnim lekovima i terapijama, od izuzetno velike pomoći u rehabilitovanju same sluzokože creva i njenom jačanju mogu biti razni prirodni dodaci.
Prebiotički dodaci – u ovu grupu spadaju dodaci poput inulina (fruktooligosaharida) koji se ne vare i za koje se tvrdi da stimulišu rad "prijateljski nastrojenih" bakterija koje se nalaze u našem organizmu, tj. debelom crevu.
Probiotički dodaci – poznati su po tome što u sebi sadrže lactobacillus acidophilus i lactobacillus casei, za koje se smatra da pomažu prilikom održavanje adekvatne ravnoteže između bakterija koje se nalaze u utrobi.
Glutamin – pripada grupi aminokiselina koje naš organizma može lako da apsorbuje. Međutim, ukoliko je pravilan rad našeg imunog sistema na bilo koji način ometen, tvrdi se da može doći do deficita u ovoj vrlo bitnoj supstanci. Naime, glutamin je najomiljenije "pogonsko gorivo" ćelija koje oblažu utrobu i sam imuni sistem. Igra i jednu od najbitnijih uloga prilikom razvoja i rasta ćelija u organizmu a može da funkcioniše i kao antioksidant. Još jedna od brojnih dobrobiti glutamina leži u njegovoj sposobnosti da zaceli i izuzetno ubrza zarastanje rana, pospeši rad proteinskog metabolizma i znatno poveća količinu i nivo hormona za rast.
Dodaci na bazi vlakana – izuzetno su dobri kada postoji potreba za prečišćavanjem organizma i bilo kojeg unutrašnjeg sistema, kao i za davanje neophodne potpore i jačanje imunog sistema.
Dodaci na bazi ječmene (pšenične) trave – mogu se naći ili u tečnom ili u obliku prah smese i izuzetno su bogati nekim od najneophodnijih hranljivih supstanci (kalcijum, kalijum, beta karoten, vitamin B i vitamin C, gvožđe, bakar, fosfor), od kojih svaku izuzetno lako apsorbuje naš organizam.
Čaj od nane – ima izuzetno umirujuće dejstvo na čitav sistem za varenje, baš kao i ulje od nane i nana u vidu kapsula.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar