U trendu

Stavite kocku leda na ovaj deo tela i držite 20-tak minuta svaki dan, učiniće čudo. Kinezi se kunu u ovo

Dvadeset minuta opuštenog ležanja s kockom leda za rashlađivanje može zaista pomoći da se psihički i fizički opustite.

Naime, prema tradicionalnoj kineskoj medicini, držanje kocke leda na vratu dvadeset minuta svaki dan čini čuda. Konkretno, pomaže kada smo nezadovoljni svim i svačim, žalimo se na stres, uznemireni smo, loše spavamo, boli nas glava i imamo menstrualne bolove…

Feng Fu tačka

Drevni Kinezi to su lečili akupresurom, a upravo nas stimulisanje određene tačke na vratu lišava pomenutih tegoba. Takozvana Feng Fu tačka nalazi se u vratu, u šupljini na donjem kraju lobanje, tačno tamo gde je udubljenje na potiljku.

Ako tamo držite kocku leda dvadeset minuta i ako to radite svaki dan, trebalo bi da se uspešno rešite bolova, stresa i problema sa spavanjem, prenosi City Magazine.

Rešenje problema se može dodatno podstaći ako udobno legnete na stomak, kocku leda zamotate u krpu, naciljate Feng Fu tačku i opustite se 20 minuta.

Veruje se da dok je stimulišete vodite telo na put prema ojačanoj životnoj energiji. A to vam, prema tradicionalnoj kineskoj medicini, osigurava miran san, podstiče probavu, smanjuje glavobolje, zubobolju i bolove u telu i podržava disanje i cirkulaciju. Ublažava vaginalne i gastrointestinalne infekcije i stimuliše štitnu žlezdu.

Stabiliše nervni sistem i kičmu i pomaže kod problema s krvnim pritiskom i artritisom. Smanjuje gojaznost i pomaže kod psihičkih problema kao što su depresija, hronični stres, iscrpljenost ili nesanica, smanjuje i menstrualne tegobe, pa i celulit.

Čak i ako niste pobornik akupresure, 20 minuta opuštenog ležanja s kockom leda za rashlađivanje može zaista pomoći da se psihički i fizički opustite.

(Espreso/nova /Citymagazin)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.