U trendu

Svake noći pored kreveta stavite čašu sa ovom tečnošću: Uticaće povoljno na vaše telo i celokupno zdravlje

Da smo se od detinjstva pridržavali pravilnog režima pijenja, mnogi zdravstveni problemi sada nas ne bi mučili. Svi razumeju vrednost ispijanja vode, ali ispostavilo se da je važno ne samo da pijete dovoljno tečnosti, već i kad je pijete.

Vreme kada popijete željenu čašu vode je od velike važnosti. Saznajte kada treba piti vodu kako bi bila što korisnija za vaše telo!

Koliko vode treba da pijete na dan

Popijte dve čaše vode odmah nakon buđenja – to će pomoći unutrašnjim organima da počnu da rade. Aktivni metabolički procesi su nemogući bez vode, stoga je neophodno vlažiti telo od samog jutra.

Da biste poboljšali varenje, popijte čašu vode 30 minuta pre obroka. Koliko vode popiti posle jela? Samo kada ste žedni!
Suprotno mišljenju većine, voda ne ometa varenje hrane. Činjenica da voda razređuje želudačni sok i tako narušava apsorpciju hranljivih sastojaka i njihovu preradu u telu je mit. Naprotiv, voda pomaže procesu varenja da bude aktivan, piše dnevni.rs.

Ako ćete se kupati, obavezno popijte čašu vode pre ovog postupka. Ovo će smanjiti krvni pritisak. Ovo je posebno korisno za ljude sklone hipertenziji.

Pijenje čaše vode uveče sprečiće srčane probleme i moždani udar.

Nakon što pijete vodu noću, spasićete se još jedne dosadne nevolje – noćnih grčeva. Naučnici su otkrili da je dehidracija uzrok grčenja mišića noću.

Ako vežbate, obavezno popijte dovoljno vode pre vežbanja: oko 2 čaše. Ova akcija će stvoriti zalihu besplatne vode pre treninga, koja je neizbežno povezana sa stvaranjem znoja, a vi ćete se zaštititi od dehidracije.

Izuzetno je važno popiti šolju vode nakon ispijanja kafe. Kao što znate, kafa ima sposobnost povećanja krvnog pritiska, a to može biti opasno za hipertenzivne pacijente. Ako popijete čašu vode posle kafe, neće doći do naglog skoka krvnog pritiska!

Ispijanje čaše vode odmah nakon kafe zaštitiće vašu zubnu gleđ! Plak od kafe prestaće da se stvara na zubima ako imate naviku da redovno pijete vodu.

Ako patite od zatvora, obavezno povećajte količinu vode koju pijete! U svakoj prilici popijte 2 čaše umesto uobičajene. Efekat će postati primetan za nekoliko dana.

Posebno je važno piti vodu noću za ljude u starijoj životnoj dobi – to će pomoći srcu da se lakše nosi sa opterećenjem, noćne aritmije i drugi problemi neće biti tako verovatni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.