U trendu

Znakovi koji ukazuju da je telo puno toksina

Kroz različitu hranu i piće u organizam unosimo razne materije u organizam, koje nekada i nisu zdrave, što utiče na gomilanje toksina.

Kada se u većoj meri natalože u telu, počinju da ometaju funkcionisanje organizma.

Nesanica

Nesanica je jedna od glavnih posledica nakupljanja toksina u organizmu. Ako konstantno imate problema sa spavanjem, bilo bi dobro da proverite zdravlje jetre, jer je nesanica često povezana sa problemima u radu tog organa. Jetra, inače, neutrališe toksine, pa može pomoći da u ishranu ubacite namirnice bogate sumporom, pre svega beli luk.

Glavobolje

Uporne i hronične glavobolje mogu da budu znak da u telu imate previše toksina.

Štaviše, nataloženi otrovi u telu su jedan od najčešćih uzroka glavobolja.

Letargija

Ukoliko se osećate letargično, ne bi bilo loše da razmislite o detoksikaciji. Najbolje što možete da uradite je da unosite više voća i povrća, ali pre svega namirnice bogate vitaminom B, jer je on veoma važan za mentalne funkcije poput koncentracije i pamćenja.

Problemi s kožom

Problematična koža, sklona pojavi bubuljica i osipa, zapravo može biti posledica nagomilanih toksina u telu. Koža je najbolji pokazatelj da nešto nije u redu sa organizmom, jer sve što ne valja izbacuje se na njenu površinu.

Promene na jeziku

Hrana koja sadrži toksine može da poremeti sluz sistema za varenje, što uključuje i jezik. Ako je površina jezika postala bele ili žute boje, gotovo je sigurno da se probavni trakt bori protiv toksina.

Masno tkivo na stomaku

Toksini koje unosite kroz hranu i piće, ali i toksini koje udišete pospešuju nakupljanje masnog tkiva na stomaku.

To se događa zato što mnogi toksini koji se zadrže u telu dospeju u abdomen i ostanu tu, a mogu se ukloniti jedino detoksikacijom.

Osećaj vrućine

Telo izbacuje toksine znojenjem, a kada ima mnogo nataloženih otrova, ono će se više i boriti protiv njih, pa ćete se samim tim i više znojiti. Dakle, može se desiti da vam je stalno vruće, čak i kada je napolju ili u prostoriji u kojoj se nalazite prilično hladno, preneo je portal „eKapija“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)