U trendu

Američki novinar: Evo zašto je Jugo jedan od najgorih auta na svetu (video)

Jugo, nekadašnja zvezda jugoslovenske autoindustrije koja je uz veliku pompu u osamdesetim završila i na američkom tržištu, često se nalazi na popisima najgorih automobila svih vremena. Jugo je redovan predmet ismejavanja, ali ima i onih koji tvrde da su negativne ocene preoštre i da za svoje vreme i cenu zapravo nije bio tako loš.

Jedan od onih koji se teško može nazvati ljubiteljem ovog automobila je američki novinar Dag DeMuro. On je na YouTube objavio video-recenziju pod naslovom „Evo zašto je Jugo jedan od najgorih automobila ikad proizvedenih“ gde objašnjava sve što je loše u ovom četvorotočkašu.

On kao mane ističe lošu i nemarnu obradu u unutrašnjosti, kao žice koje slobodno vise, „moćni“ 1,1-litarski motor, rasklimani menjač, malu brzinu, spartansku opremu poput retrovizora samo na vozačkoj strani. Međutim, s iznenađenjem je primetio da se Jugo vrlo lako pali. Na konkretnom primeru koji je isprobao takođe ne radi puno stvari, sedišta se ne pomerjau, a pepeljara se ne otvara.

– Malo je nepravedno osuđivati Jugo prema modernim standardima, ali čak i prema tadašnjim standardima nije bio jako dobar – složili su se DeMuro i vlasnik auta, a prenosi Večernji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)