Atomehaničar pokazao kako rashladiti vozilo za nekoliko sekundi i postao viralan

Tajna funkcija na vratima automobila može pomoći da se vozila rashlade za nekoliko sekundi tokom leta. Automehaničar Nejtan je na TikToku otkrio da jednostavan manevar sa vratima automobila može pomoći da se izbaci vruć vazduh iz vozila, piše Exspress.

Stručnjak je rekao da jednostavan trik čini automobil mnogo hladnijim, što znači da vozači mogu da nastave svoje putovanje bez znoja. Ono što je najvažnije, njegov trik se može primeniti pre polaska, što znači da vozači ne moraju da otvaraju prozore tokom vožnje.

@nathansbmwworkshop

How To Instantly Cool The Inside Of Your Car In The Summer !!!#cartricks #cartricksandtips #cartricksandtipspart26 #carsecrets #carhack #carhacksandtips

♬ original sound – Nathansbmwworkshop

Ostavljanje otvorenih prozora može da utiče na otpor i sagorevanje goriva, dok rad klima uređaja takođe može da koristi više benzina i dizela.

„Pokazaću vam kako da rashladite automobil kada je napolju stvarno vruće. Ovo je najbrži i najbolji način“, rekao je Nejtan.

„Stavite ključ, spustite suvozačev prozor, ostavite vozačev prozor i zamahnite nekoliko puta. Ovo će zapravo izduvati sav vazduh i momentalno ohladiti vaš automobil tokom vrelog leta“, otkrio je on.

Njegov savet je oduševio Tiktokere i video je ubrzo postao viralan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.