Audi A1 Sportback: mišićavi hibrid

Jedan od noviteta koji je privlačio veliku pažnju na Sajmu automobila u Parizu bio je i Audijev koncept A1 Sportback, do sada najmanji model ovog nemačkog proizvođača. Ovaj mališan s petoro vrata, dužine 3,99 metara, u svojim skromnim gabaritima objedinjuje sve karakteristike većih i starijih članova porodice Audi iz Ingolštata, a to su efikasnost, dinamičnost i uživanje u vožnji.
Audi A1 Sportback dizajnerski je odlično rešen i već na prvi pogled se vide njegovi afiniteti – naginjanje ka sportskoj strani njegovih budućih vlasnika. Unutrašnjost nudi dosta prostora, kao i udobnost u vožnji. U ovom konceptu Audi je predstavio novu inovaciju na tehnologiji hibridnih motora. Pod prednjim poklopcem nalazi se 1,4-litarski TFSI motor sa 150 konjskih snaga, a snagu će na prednje točkove prenositi S-Tronic transmisija s dvostrukim kvačilom. Integrisan je i električni motor sa 27 KS, koji dodaje snagu prilikom ubrzavanja, a prisutan je i novorazvijeni diferencijal s ESP-om, koji osigurava optimalan prenos snage na podlogu, pa će Audi A1 Sportback biti pravi trkač.
Elektromotor može sam da pokreće automobil, pa su emisije štetnih gasova jednake nuli, to jest skoro da ih i nema, što je idealno za gradske gužve i slično. Litijum-jonske baterije na čistom elektropogonu mogu da pokreću Audi A1 Sportback 100 kilometara, a automobil se može puniti na bilo kojoj utičnici. Uprkos sportskim performansama, kao što je to ubrzanje do 100 km/h za 7,9 sekundi i maksimalna brzina od 200 km/h, novi Audi A1 Sportback koncept troši 3,9 litara benzina. Kada se uzme u obzir i start/stop sistem, kao i rad samo na elektromotor, potrošnja Audijevog mališana pada za dodatnih 30 procenata.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.