Audi A8 L W12 quattro – direktorski top model

Audi (Audi) je predstavio top verziju modela A8, produženu karoserijsku verziju automobila Audi A8 L W12 quattro s dužim međuosovinskim rastojanjem i novim W12 benzinskim motorom koji je upotpunio dosadašnju ponudu motora kod modela A8. Premijerno prikazivanje ove top limuzine bilo je na Salonu automobila u Pekingu, koji je održan krajem aprila 2010. godine. Novi Audi A8 L je u odnosu na "normalnu" karoserijsku verziju duži za 13 cm, pa je ukupna dužina karoserije narasla na 5,27 metara, a međuosovinsko rastojanje na 3,12 metara. Širina je ostala neizmenjena, pa je Audi A8 L širok 1,95 metara, a visok je nešto malo manje od dva metra.
Karoserija Audi A8 L i dalje je pričvršćena na dobro poznati Audi Space Frame (ASF), koji je izrađen od aluminijuma, pa je ovaj ekstra model Audija zbog primene aluminijuma lakši za otprilike 40 odsto nego da je korišćen čelik za njegovu izradu. Zanimljivo je da su prednja LED svetla na popisu dodatne opreme, a serijski ih ima samo najsnažniji top model Audi A8 L W12 quattro. Inače, top verzija Audi A8 L W12 quattro se od slabije motorizovanih modela Audi A8 L razlikuje u pojedinim optičkim detaljima koji se nalaze na karoserije i ispod nje (visokosjajni crni lak, hromirani obrub maske motora, novi oblik otvora za vazduh, hromirano kućište spoljašnjih ogledala, W12 znak na maski motora i zadnjem delu karoserije, dve izduvne cevi trapezoidnog oblika integrisane u zadnji branik.
Uzdužna dodatna dužina od 13 cm iskorišćena je za više prostora putnika na zadnjoj klupi, pa veća zadnja bočna vrata olakšavaju ulazak i izlazak putnika pozadi. Nazad su dva pojedinačna sedišta koja se podešavaju na struju, a između njih je velika konzola s prekidačima koja se nastavlja na prednjoj centralnoj konzoli. Novi motor u ponudi je top verzija 6,3-litarskog W12 FSI benzinskog motora s direktnim ubrizgavanjem benzina koji razvija najveću snagu od 500 KS i najveći obrtni moment 625 Nm već kod 3250 o/min.
Produžena verzija Audi A8 L W12 quattro iz mesta do stotke ubrzava za 4,9 sekunde, a najveća brzina je zbog sigurnosti elektronski ograničena na 250 km/h. U proseku ima potrošnju od 12 litara na 100 km, što je znatno smanjenje potrošnje goriva od 1,6 litara na 100 km (smanjenje od 12 odsto), jer je prethodni najsnažniji motor u ponudi – 6,0-litarski motor od 450 KS, trošio 13,6 litara. Uz W12 motor dolazi i quattro pogon na sve točkove, a uz doplatu se može ugraditi i sportski aktivni diferencijal između prednje i zadnje osovine. Vezdušno vešanje je serijsko, kao i automatski Tiptronic menjač s osam brzina. Audi A8 L W12 quattro iz fabrike dolazi sa 19-inčnim lakim felnama sa 15 krakova, na kojima su gume dimenzije 255/45×19. Uz doplatu se mogu dobiti Audijeve aluminijumske felne od 20 i 21 inča.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.