Audi priprema „sedmicu“

Kao što je to uobičajeno, oči sportske javnosti budno prate sva događanja u najpoznatijim automobilskim kompanijama. Skice, nacrti novih modela, kao i prve fotografije prototipova pojavljuju se mnogo pre nego što kompanije imaju u planu da predstave svoje nove proizvode. Upravo je takav slučaj i s konceptom novog audija A7 – skicu tog budućeg modela prikazao je britanski „Car Magazine“, a zatim su usledila njegova pojavljivanja širom Interneta.
Audi A7, kako pomenuti izvori govore, trebalo bi da bude prvi put predstavljen u proleće 2008. godine na Sajmu automobila u Njujorku. Tom prilikom biće predstavljen samo koncept novog modela, a do njegove serijske proizvodnje moraće da se sačeka više od godinu dana (to bi, kako je najavljeno, trebalo da se dogodi tek u septembru 2009. godine). U ovom slučaju, prikazani koncept ukazuje na činjenicu da Audi ozbiljno priprema svoj adut za konkurentsku borbu na tržištu s Mercedesom, Folksvagenom, BMV-om i ostalim automobilskim brendovima. Vreme će pokazati kolika je verodostojnost ovog koncepta i koliko će fabrika „četiri prstena“ iz Ingolštata uspeti u svojoj nameri da pobedi konkurenciju.
Navedimo i neke (publikovane) osnovne karakteristike ovog modela. To je sportska limuzina (sedan), koja će biti napravljena na bazi najnovijeg modela A6. Po dizajnu će se, međutim, razlikovati od njega i više će podsećati na sportsku varijantu nego na klasičnu limuzinu (zbog nižeg krova i položenih zadnjih stubova). Najavljeno je da Audi planira „sedmicu“ i u kabriolet varijanti, mada nekih konkretnih podataka o njegovim karakteristikama nema u raspoloživim izvorima.
Nova „sedmica“ imaće motore sa šest i osam cilindara u benzinskoj i dizel varijanti. Benzinci će biti V8 FSI (sa zapreminom od 3 i 4,2 litra) i motor V10 iz Lamborginija. Za dizelaše su takođe najavljena dva modela – 3-litarski V6 i 4,2-litarski V8 TDI. S obzirom na to da su ostale detaljne karakteristike nedostupne, nepoznata je i vrlo važna stavka – cena. Pretpostavlja se samo da će se ona naći između 35.000 i 50.000 funti. Petnaest hiljada funti gore-dole, nama će faliti onih prvih 35.000.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.