najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Besplatne kamere za mapu sveta u realnom vremenu

Svi automobili na svetu mogli bi u skorijoj budućnosti da budu opremljeni digitalnim auto kamerama čiji će zajednički podaci stvarati vizuelnu mapu planete u realnom vremenu.

Naime, kako je izjavio internet magazinu “Wired” jedan od kreatora Androida Endi Rubin, njegova sadašnja kompanija “Playground global”, radi na izradi digitalne kamere (onboard, odnosno dash camera) koju će poklanjati vlasnicima automobila na korišćenje, u zamenu za podatke koje će one snimati.

Iako Rubin nije objasnio zašto ta kompanija namerava da izvrši takvu razmenu, stručnjaci smatraju da je jedna od mogućnosti stvaranje vizuelne mape ulica širom sveta, koja bi bila vidljiva u realnom vremenu.

Auto kamere su trenutno veoma popularne u Ruskoj Federaciji i ostalim zemljama u kojima su veoma zastupljene prevare u vezi sa osiguranjem od saobraćajnih udesa.

“Ova ideja će auto kamere učiniti dostupnim svima koji su spremni da ustupe malo privatnosti u zamenu za dokaz svoje nevinosti”, ocenio je taj portal.

(Tanjug)

1 komentar
  1. milovan

    NE, HVALA. Još jedna stvar za špijuniranje običnih ljudi. I do sada sam vozio bez njihove kamere, i zašto bih sada da svatko sluša i vidi šta radim i gde idem.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike