Bugatijeva zver od 8 miliona dolara samo za 10 odabranih kupaca (foto, video)

Proizvođač automobila Bugati je odlučio da na poseban način oda počast svom legendardnom modelu EB110 sa serijom od 10 vrlo posebnih i vrlo skupih hipersportskih automobila.

Bugati je na izložbu luksuznih i sportskih automobila Pebl Bič došao sa potpuno novim hipersportskim automobilom. Bugati Ćentodieći, ili 110 na italijanskom jeziku, ne samo da slavi 110 godina od osnivanja Bugatija, već odaje počast i svom pretku, slavnom superautomobilu 90-ih godina prošlog veka, Bugattiju EB110.

Kako je i EB110 proizveden 1991. godine na 110. rođendan Etorea Bugatija simbolika je još snažnija, a da bi zadržao ekskluzivnost Bugati će ograničiti proizvodnju Ćentodiećija na samo 10 primeraka i to sa početnom cenom od 8 miliona evra, bez poreza naravno.

Ćentodiećijev dizajn nepogrešivo je dizajn ostalih modernih Bugatija, ali lako je uočiti uticaj EB110. Napred se nalazi potkovica Bugatija mnogo manja nego na ostalim trenutnim Bugati modelima, čime uz dugačke otvore za vazduh jasno imitira EB110.

Bugatijev W16 motor proizvodi 1.600 konjskih snaga, a najveća brzina je elektronički ograničena na 380 km na sat, što je za merila Bugattija malo.

Iako je Bugati Ćentodieći prikazan u beloj boji, prema rečima direktora Bugatija, Stefana Vinkelmana, kupci mogu dobiti svoj Ćentodieći u boji po njihovom izboru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.