U trendu

Svi pogrešno koristimo štitnike od sunca u kolima! Imaju sjajnu ulogu i u odmrzavanju šoferšajbne

Hladni dani koji su pred nama, pa čak i moguće snežne padavine svim vozačima predstavljaju pravu noćnu moru kada treba da pokrenu svoje zaleđeno vozilo, ali jedan trik im značajno može olakšati posao.

Tokom hladnijih dana prava je muka ustati iz toplog kreveta. Pritom, oni koji kolima idu na posao znaju da ih ujutru očekuje prava noćna mora jer treba da zagreju svog četvorotočkaša koji najčešće biva okovan ledom tokom hladnih noći.

Nekada je potrebno i na desetine minuta kako bismo automobil doveli u vozno stanje, te neretko zbog toga kasnimo na posao ili u izvršavanje dnevnih obaveza. Sedenje u hladnom automobilu ili besumučno grejanje šoferšajbne zaista ume biti Sizifov posao, posebno ako je napolju temperatura u minusu. Sara Dojč nas je rešila tih muka i na Tiktoku je podelila video koji su svi vozači sa oduševljenjem komentarisali.

@saraedeutsch

Teen drivers need to know this! Frozen windshield are about to be a thing with all the cold and snow #winter #buffalosnowstorm #winterweather #snow #teendriver

♬ original sound – Sara Deutsch

U video zapisu ona je otkrila svoj mali trik za brže zagrevanje automobila, a koji će vam olakšati sve dosadašnje muke. Što je najvažnije, neće biti oštećen ni vaš kućni budžet. Naime, kako je ona objasnila, trik je u tome da prilikom uključivanje grejanja u kolima obavezno spustimo i zaštitnike od sunca koji se nalaze na vozačevom i suvozačevom mestu.

Ona objašnjava da osim što zaštitnici od sunca služe da spreče da jaka svetlost bije u oči vozaču i suvozaču, oni i ubrzavaju proces odleđivanja šoferšajbne, kao i celog automobila jer će se vreo vazduh preusmeriti na najkritičnije tačke.

– Ako imate led na šoferšajbni, spustie vizire i videćete kako se vazduh direktno usmerava u staklo još većim intenzitetom. Oni zapravo blokiraju rasplinjavanje toplog vazduha po celom vozilu i pomažu bržem odleđivanju – poručuje Tiktokerka.

Video je pregledalo više od dva i po miliona ljudi koji su oduševljeno komentarisali kako trik zaista funkcioniše i da im dosad nije palo napamet da tako nešto isprobaju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)