U trendu

Citroen DS3

Sitroen (Citroen) je kupcima ponudio ekskluzivnu DS liniju, a prvi član ove porodice – DS3, već je stigao na tržište. Iako se kao konkurenti francuskog noviteta pominju Alfa MiTo i Fiat 500, jedini direktni suparnik na tržištu prema svim uporedivim elementima je Mini. Upravo će on imati najviše razloga za brigu pošto su Sitroenovi stručnjaci s modelom DS3 zaista napravili vrhunski posao.
Iako se ovaj model u mnogome oslanja na standardni model C3, razlike u dizajnu, ali i performansama jednostavno su neuporedive. Vrhunska antiretro rešenja spoljašnjeg i unutrašnjeg dela, kao i netipično dobre vozne osobine, samo su deo mogućnosti iz DS-ove ponude. U ponudi se nalaze tri benzinska motora snage 95, 120, te 150 KS, mada je po pokazanim osobinama najviše pokazala srednja opcija, koja dolazi u paru s manuelnim menjačem s pet brzina. Ako se odlučite za ovakvu kombinaciju, teško da ćete zažaliti, jer ovaj spoj garantuje odličnu zabavu na putevima. Iskazano jezikom brojeva, ovakva verzija do stotke stiže za 8,9 sekundi, a maksimalna brzina je 190 km/h. U "normalnoj" vožnji potrošnja je šest litara, dok svaki pokušaj brže vožnje za rezultat ima i dvocifrenu potrošnju.
Bez obzira na vrlo dobre performanse modela DS3, nema sumnje da će većina kupaca na ovaj automobil gledati isključivo kao na odličan modni dodatak. U Sitroenu su toga svesni, pa su unapred odustali od velikih očekivanja i masovne prodaje. U francuskoj firmi model Citroen DS3 je označen kao idealan automobil za podizanje imidža. Prvom članu DS porodice u prilog ide i cena osnovnog modela od 15.000 evra, dok je ova snažnija i znatno opremljenija verzija u ponudi za 17.500 evra. U odnosu na model Minija, to je prihvatljiv iznos.
Ako se odlučite za kupovinu modela Citroen DS3, velika mogućnost personalizacije zadaće vam nove slatke brige. Naime, na raspolaganju imate tri paketa opreme, a sam spoljašnji izgled nudi čak 38 boja karoserije i krova, kao i 12 modela felni, zavisno od odabranog modela. Tu su još i razni vizuelni dodaci na automobilu, kao što su ukrasne nalepnice, dok se u enterijeru nudi osam boja unutrašnjosti i različit izgled ručice menjača i otvora za vazduh.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.