Ferari najavio potpuno električni super-automobil

Šef Ferarija Serđo Marčione je najavio dolazak potpuno električnog automobila. On je u intervjuu za Bloomberg spomenuo kompaniju Tesla rekavši da su njena dostignuća impresivna, ali da Ferari i druge kompanije takođe mogu da naprave takav uspeh. Ferarijev plan za naredni period su hibridni modeli, a nakon toga se očekuje dolazak potpuno električnog superautomobila.

U Ferariju definitivno znaju ponešto o elektrifikaciji s obzirom na to da su već proizveli i rasprodali LaFerrari, hibridni superautomobil sa moćnim V12 motorom koji razvija 800 KS, a koji radi zajedno s električnim motorom od 163 KS, tako da ukupna snaga iznosi 963 KS. Ova kombinacija se nalazi u 700 automobila od kojih su 500 coupei, dok ostalih 210 predstavljaju modeli Aperta. Tu je i FXX K Evo baziran na LaFerrariju, ali nije legalan za javne puteve.

Kada će se električni automobil pojaviti na tržištu, zasad nije poznato. Ferrarijev prvi SUV će stići krajem 2019. ili 2020. godine. Prema rečima Marčionea, biće to najbrži SUV na tržištu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.