U trendu

„Fiat“ najavio radikalnu promenu

Iz kompanije „Fijat“ su najavili da će početi s povlačenjem automobila s motorom sa unutrašnjim sagorevanjem, benzinaca i dizelaša, od 2025. godine, dok će posle 2030. godine u ponudi imati samo automobile sa električnim motorima. To je radikalna promena za „Fijat“, rekao je generalni direktor te kompanije Olivije Fransoa.

„Istražujemo područje održive mobilnosti za sve: ovo je naš najveći projekat. Između 2025. i 2030. godine naša će linija proizvoda postepeno postajati samo električna. To će biti radikalna promena za Fijat“, naveo je Fransoa u saopštenju.

Prvi korak u tom smeru napravili su s nedavnim predstavljanjem nove verzije svog popularnog modela „Fijat 500e“.

Naime, novi model nije dostupan u verzijama s motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, već samo sa električnim motorom, preneo je portal Zimo.

Prilikom predstavljanja iz „Fijata“ su komentarisali da žele da poboljšaju pristup električnim vozilima, unaprede infrastrukturu stanica za punjenje, kao i da daju svoj doprinos što čišćem vazduhu.

„Odluku o lansiranju novog modela 500, kao samo električnog automobila, doneli smo pre pandemije virusa korona. Već nam je tada bilo jasno da svet više ne može da pristaje na compromise. Morali smo nešto da uradimo za Zemlju“, rekao je Fransoa.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.