Fiat Uno 2011 – novi gradski mališan

Brazilska filijala italijanskog Fijata (Fiat) predstavila je novi Fiat Uno, model za 2011. godinu, koji će se, kako se planira, naći na tržištima ne samo Evrope i Rusije nego i na novim tržištima, kao što je kinesko. Novi Fiat Uno 2011 je tipičan gradski automobil s odličnim manjim dimenzijama, dovoljno prostran da primi pet putnika u prenatrpanim gradskim ulicama.
Fiat Uno će imati verzije sa dva motora, benzinski od 1,0 litara i sa 75 konjskih snaga i 1,4-litarski benzinac sa 85 konjskih snaga, kao i tri nivoa opreme – Vivace, Atractive i Way, a u ponudi će biti i jedna varijanta sportskog terenca. Sva vozila kao pogon mogu da koriste i alkohol, pošto je upotreba bioetanola široko rasprostranjena u Brazilu. Pogon je na prednjim točkovima s manuelnim menjačem sa pet brzina.
Početna cena modela Fiat Uno je 11.950 evra (27.350 reala) za model Uno Vivace od 1,0 kubika, Uno Atractive košta 13.500 evra (31.080 reala), a Uno Way s motorom od 1,4 kubika 13.900 evra (31.870 reala). Novi Fiat Uno proizvodi se u braziskoj fabrici Betim, a u prodaji je od kraja maja, s novim fuel-flex motorima koji mogu da korste benzin i bioetanol. Dužine 3,77 i širine 1,64 metara, novi Fiat Uno je pozicioniran između modela Panda i Grande Punto, ali koristi skraćenu osnovu "pande" s određenim promenama i redizajnom prednjeg dela vozila.
Proizvodnja starog modela Fiat Uno u Evropi je obustavljena 1995. godine, ali je Fijat nastavio s dobrom prodajom u drugim delovima sveta, posebno u Južnoj Americi. Šef Fijata, Serđo Markione, krajem aprila je obelodanio detalje plana po kome će Fijat i Krajsler (Chrysler) udruženim snagama proizvoditi šest miliona vozila do 2014. godine. Markione je naglasio da je to "minimim" da bi jedna nova automobilska kompanija uopšte mogla da preživi i da napreduje.
Nova kompanija FGA (Fijat grupa automobili) namerava da pozicionira robnu marku Jeep kao globalni brend, a da Krajslerovo prisustvo u Evropi bude povezano s modelom Lancia. A marka automobila Alfa Romeo biće lansirana u Severnoj Americi. FGA će ostati deo matične kompanije Fijat, dok će filijale za izradu kamiona i traktora biti spojene u novu kompaniju pod nazivom Fiat Industrial, rekao je Markione. Fijatova proizvodnja trebalo bi da se poveća sa sadašnjih 1,6 miliona vozila godišnje na oko 2,2 miliona do 2014. godine. Model Alfa Romeo obezbeđivaće oko 500.000 jedinica, a Lancia, to jest Krajsler, oko 300.000. Planom razvoja kompanije predviđeno je da Fijat dobije novi super mini automobil Fiat Uno, koji će se proizvoditi u Brazilu, a 2013. godine lansiraće kompletno novi gradski automobil koji će zameniti zastareli model Seiciento.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.