U trendu

Fijat odustao od potrage za partnerom, fokusira se na dug

Generalni direktor automobilske kompanije „Fijat Krajsler“ Serđo Markione privremeno je odustao od potrage za partnerom sa kojim bi se njegova kompanija spojila, kako bi se fokusirao na eliminisanje Fijatovog duga pre nego se penzioniše 2019. godine, javlja „Blumberg“.

„Moramo biti pažljivi kako ne bismo ušli u nerealan san o konsolidaciji, u trenutku kada smo na putu da dostignemo istorijski važne rezultate i da se oslobodimo duga. Trenutno nismo u poziciji da razgovaramo o bilo kakvoj alijansi“, rekao je Markione investitorima u Amsterdamu na godišnjoj generalnoj skupštini kompanije.

Markione (64) je u više navrata pozivao na „sažimanje“ broja igrača u globalnoj automobilskoj industriji, što bi pomoglo da se podrže velike investicije koje su potrebne da se zadovolje zahtevi za ekološki čistijim, bezbednijim vozilima.

Markione je u martu izrazio očekivanje da će nemačka automobilska kompanija Folksvagen (VW) u skorije vreme pokucati na vrata Fijata za razgovor o spajanju.

Generalni direktor Fijata je, međutim, sada izjavio da nikakvi razgovori sa VW-om nisu održani, niti kompanija planira da traži spajanje sa kompanijom „Tesla“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.